– Fantastisk artig og viktig, sier seriegründer Kristil Håland i JodaCare/JodaPro om opplevelsen da hun denne uken fikk snakke foran 1.300 deltakere på NHOs årskonferanse.

Kristil Erla Håland snakket for næringstoppene på NHOs årskonferanse.
Foto: Privat

Kristil Håland fikk nemlig taletid foran en stappfull sal med politikere og næringslivstopper under NHOs årskonferanse i Oslo torsdag. Der kunne Håland torsdag fortelle om selskapet JodaCare as, som hun etablerte i 2015, og om det nye selskapet hennes JodaPro as, som ble etablert på Hamar i slutten av 2019. I salen satt blant annet statsminister Erna Solberg og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Det betyr utrolig mye for meg å få snakke på en slik konferanse. De som sitter i salen er jo ledere i de institusjonene som vi må ha gjennomslag hos, sier Håland.

JodaCare as handler kommunikasjon mellom helsepersonell og pårørende. Da Kristil opplevde at moren hennes ble dement, ble løsningen JodaCare som er en trygg kommunikasjonsløsning mellom pårørende, tjenestemottaker og helsepersonell.

JodaPro as er et beslutningsstøtteverktøy for ambulansearbeidere. Et stemmestyrt hodekamera med avanserte funksjoner og to-veis-kommunikasjon mellom ambulansearbeider og lege, skal sørge for at det kan tas raskere og bedre beslutninger før pasienten når sykehuset. Dette skal nå prøves ut i Sykehuset Innlandet.

JodaPro ble i slutten av 2019 tatt opp som inkubatorbedrift hos Klosser Innovasjon. Som inkubator får JodaPro bistand med blant annet innhenting av investorkapital, forretningsutvikling, nettverk, internasjonalisering og søknader om finansiering.

– Akkurat det siste er utrolig viktig. Skal vi komme videre med JodaPro så er vi helt avhengig av finansiering, sier en engasjert Håland som gjerne ønsker kontakt med potensielle investorer.

Temaet for NHOs årskonferanse var hvordan Norge kan bygge opp nye, bærekraftige næringer som gir arbeidsplasser og inntekter til velferdsstaten og samtidig løser klimautfordringen.

Se videoen fra NHOs årskonferanse her.

LES MER HER: Livreddende videoløsninger.

Hør denne podcasten fra lørn.tech der gründer Kristil Erle Håland snakker det å være gründer, utfordringen med å nyttiggjøre seg innovasjon, grensen mellom sikker kommunikasjon og nødvendig kommunikasjon og mulighetene innenfor omsorgssektoren.