Etablererkurs

Lær hvordan starte egen bedrift

Går du med tanker om å starte egen bedrift, men lurer på hvor du skal begynne? Da bør du melde deg på våre etablererkurs! Vi holder kurs i ulike regioner i Innlandet.

Brenner du for en idé og ønsker innspill på hvordan du kan utvikle den videre? Hvordan starte bedrift? Er du gründer og ønsker kurs? Da kan vi bistå deg!

Hva er etablererkurs?

Etablererkurset går over fem kvelder, og er en kombinasjon av samlinger og bruk av digitalt verktøy som både inspirerer og leder deg gjennom prosessen med å lage din forretningsplan. Ikke minst gir kurset deg et flott nettverk med andre som også er i startfasen på å utvikle og avklare sin forretningsidè.

Kurset passer for alle som tenker på å starte bedrift eller som har konkrete planer om å starte bedrift. Den første kurskvelden er gratis, men du må være påmeldt selve kurset for å kunne delta. Etablererkurset koster kr 1.100,-.

I tillegg til selve kurset får du tilbud om inntil 4-6 veiledningstimer underveis eller i etterkant av kurset, individuelt eller i grupper for temaer som du ønsker spesielt å få belyst.

Kake som

Forkurs for innvandrere

Vi tilbyr også egne forkurs for fremmedkulturelle (flyktninger, arbeidsinnvandrere ektefeller/partnere/barn til nordmenn) med konkret idé for å starte egen bedrift. Forkurset er gratis og går over tre kvelder i forkant av etablererkursene.
Dette favnes av forkurset:

• Kjennskap til Brønnøysundregistrene og kunne bruke Altinn
• Kjenne til enkle skatteregler og bli kjent med den norske modellen for skatt og mva.
• Vite hvilke kontrollorganer som er relevante i egen bransje (eksempelvis Matttilsynet)
• Ha reflektert over mulige utfordringer knyttet til språket og annen bedriftskultur
• Vite hvor du kan få hjelp med bedriftsspørsmål etter endt kurs (næringsapparatet, kommunene, Innovasjon Norge)
• Ha reflektert over hva som kreves av en etablerer i Norge og hva som kan forventes av hjelp og støtte

Etter forkurset kan deltakerne melde seg på ordinært etablererkurs.

Meld deg på Forkurs

Gjennom Klosser Inkubator kan vi bistå gründere eller startups med nyskapende ideer og SMB og industri med innovasjonsprosjekter. Les mer om Klosser Innovasjons inkubator.

Har du spørsmål? Eller er det kurs du savner? Ta kontakt med vår koordinator Sofia Davidson.

Sofia Davidson

Stilling: Rådgiver
Telefon: 930 62 038
E-post: sofia.davidson@klosser.no

Sofia har en mastergrad i organisasjon, ledelse og arbeid fra Universitetet i Oslo, og en bachelor i Business Management fra Queen Mary University of London. Hun har erfaring som Business Controller og Operations director innenfor ulike industrier deriblant forsvars, – og teknologisektoren og krise og risikohåndtering. Sofia har deltatt i flere innovasjons- og lederutviklingsprogram som f.eks NHO sitt Female Future program, og hun har vært prosjektleder for flere store IT- og organisasjonsutviklingsprosjekter.

Sofia har erfaring fra å etablere egen bedrift og engasjerer seg veldig for å hjelpe fremtidige og nåværende gründere med å få kommet i gang og vokse. Hos oss vil Sofia jobbe som rådgiver med ansvar for både etablererkurs og Biotown-konferansen.

På fritiden liker Sofia å være ute med familien, dra på en løpetur eller styrketrening, og trives godt på spillekvelder med gode venner.

På oppdrag fra Innlandet fylkeskommune har SIVA-partnerne i Innlandet fått ansvar for Etablereropplæringen i Innlandet. Disse er Valdres Næringshage, Vaager, Landsbyen Næringshage, Klosser Innovasjon AS, Sør-Østerdal Næringshage, Sør-Hedmark Næringshage, Rørosregionen Næringshage og Skåppå.