Det nyutviklede programmet The AgriFoodTech AI Initiative er skreddersydd for å øke kompetansen innen kunstig intelligens (AI) for norske AgriFoodTech-virksomheter.

The AgriFoodTech AI Initiative er et skreddersydd program utviklet av vår ledende næringsklynge innen grønn bioøkonomi og bærekraftig matproduksjon; NCE Heidner Biocluster. Programmet er utviklet for å øke kompetansen innen kunstig intelligens (AI) og sikre effektiv implementering og utnyttelse av AI-teknologi i AgriFoodTech-virksomheter.

– Allerede 22. mai arrangerer vi et viktig informasjonsmøte for NCE Heidner Bioclusters partnervirksomheter, AgriFoodTech Norway og andre nøkkelaktører i verdisirkelen for matproduksjon, inviterer Anja Løkken Stokke, prosjektleder digitalisering i NCE Heidner Biocluster..

På møtet lanseres The AgriFoodTech AI Initiative, der hovedmålet er å forbedre effektivitet, bærekraft og innovasjon i matproduksjonsindustrien gjennom styrket AI-kompetanse.

LEDER AN: Anja Løkken Stokke er programansvarlig The AgriFoodTech AI Initiative. Foto: Thomas S. Moss, Klosser Innovasjon

Løkken Stokke er programansvarlig for det nye initiativet, og legger til at The AgriFoodTech AI Initiative kan hjelpe med å møte økende matbehov, sikre matberedskap og takle utfordringer knyttet til klimaendringer og ressursknapphet.

Flere opplever utfordringer knyttet til ulike AI-løsninger

– Vi har observert at mange av våre partnere i NCE Heidner Biocluster står overfor utfordringer knyttet til innføring og anvendelse av AI-løsninger. Dette er utfordringer som kan føre til uheldige konsekvenser for virksomhetene, sier Løkken Stokke.

Med den raske utviklingen innen AI-teknologi er det avgjørende å være godt forberedt og ha tilstrekkelig kompetanse.

– Vi mener at vårt initiativ vil bidra til å akselerere implementeringen av AI-teknologi i AgriFoodTech-industrien, samt styrke våre partneres globale konkurransekraft, sier Løkken Stokke.

Foto: Adobe Stock/KI

Styrker AI-kompetansen hos AgriFoodTech-aktører

Hovedmålet med initiativet er å forbedre effektivitet, bærekraft og innovasjon i matproduksjonsindustrien gjennom styrket AI-kompetanse, som kan bidra med å møte de økende matbehovene, sikre matberedskapen og takle utfordringer knyttet til klimaendringer og ressursknapphet.

– I samarbeid med ledende AI-eksperter i Norge har vi i NCE Heidner Biocluster utviklet et skreddersydd program som fokuserer på anvendt teknologibruk, utvikling og optimal utnyttelse av AI-potensialet på tvers av organisasjonen, forklarer Løkken Stokke.

– Vår klynge er stolt av å være en forkjemper for teknologisk utvikling og digital transformasjon i AgriFoodTech-sektoren, og dette initiativet er et tydelig bevis på det, uttaler Brit Rønning Johansen, daglig leder i NCE Heidner Biocluster.

– Ved å styrke AI-kompetansen blant AgriFoodTech-virksomhetene, legger vi også grunnlaget for økt effektivitet og innovasjon i matproduksjonssektoren. Dette vil ikke bare hjelpe oss med å møte dagens utfordringer, men også posisjonere oss for fremtiden, avslutter Løkken Stokke.

Les mer og meld deg på her.