22. mars inviterte Innlandsporteføljen til felles innspillsworkshop for bedriftsledere innen bioøkonomi, med hovedvekt på næringsmiljøene som er samlet i NCE Heidner Biocluster og AgriFoodTech-satsingen. I overkant av 30 personer deltok i Biohus på Hamar sammen med Klosser Innovasjon og NCE Heidner Biocluster

Fokus for workshopen var innovasjonsprosjekter som er viktige for bedrifter med mål om vekst. Det var også ønsker om så konkrete innspill som mulig om faktorer som må på plass.

Potensiale innen bioøkonomi

Jon Kristiansen, regiondirektør i NHO Innlandet, innledet møtet.

– Verden trenger mer mat fra mindre areal med lavere utslipp, og norske teknologibedrifter har løsningene, sier Jon Kristiansen, regiondirektør i NHO Innlandet.

Kristin Malonæs, administrerende direktør i Geno og styreleder i NCE Heidner Biocluster, presenterte perspektiver på bioøkonomi mot 2030 og hva som trengs for å utløse potensialet som ligger her.

ENGASJERTE DELTAKERE: Over 30 interesserte deltakere bidro til at workshopen ble nyttig for alle.

Erfaringer

Marit Mjøen Solem, gründer og daglig leder i FindMy, la frem noen av siner erfaringer med eksport av landbruksteknologi fra Innlandet og Kvikne, og viktigheten av å kjenne sine markeder samtidig som forankring til landbruket er viktig uansett hvilket marked man skal inn i.

Innspillsworkshop

Vegard Sjursen fra EY oppsummerte Innlandsporteføljen og prosessen så langt. Samlingen ble avsluttet med en felles innspillsworkshop med gode og ikke minst viktige innspill fra Bionæringen.

– Det er inspirerende å høre hva AgriFoodTech-initiativet har satt i gang, og at det bygges også utover Innlandet, sier Vegard Sjursen i EY.

Les mer om AgrifoodTech-satsingen her.

GODE INNSPILL: Arbeid i mindre grupper ga mange konkrete innspill for videre arbeid.

Arbeid utført i forprosjekt

Innspillene byggere videre på arbeid gjort i forprosjekt:

Innlandsporteføljen skal finne de grønne og innovative vinnerprosjektene med størst potensial for ny verdiskapning i Innlandet. Resultatet skal bli en portefølje med de viktigste prosjektene, og hva som skal til for å realisere dem.

Innlandsporteføljen lanseres 6. juni.