Gründerbedriften VilMer AS har fått såkornfondet First Seed sin aller første investering. VilMer er inkubator-bedrift hos Klosser Innovasjon, og har allerede inngått avtaler med fire Hedmarkskommuner.

VilMer er inkubator-bedrift hos Klosser Innovasjon.
– VilMer er et spennende selskap som jobber innenfor et vekstområde som kommer til å bli svært sentralt for norske kommuner de neste årene. Gitt eldrebølgen, forventet utfordrende kommuneøkonomi, mer fritid blant folk og videre behov for digitalisering, er dette nesten uunngåelig, sier Endre Krogsrud. Han er ansatt i Skagerak Maturo som har forvaltningsansvaret for First Seed.

I første omgang har First Seed gått inn med 500.000 kroner i VilMer AS. Krogsrud påpeker at dette bare er starten, og at fondet i snitt kan investere rundt fem millioner kroner i hver bedrift

100 millioner
I fjor høst fikk såkornfondet First Seed tildelt 100 millioner av Sparebankstiftelsen og Hedmark fylkeskommune.

– Vi har det siste halvåret jobbet hardt med å identifisere attraktive muligheter for eierne våre, og vi har sett nærmere på over 60 tidligfaseselskaper med base på Innlandet, sier Krogsrud.

VilMer AS ble etablert i 2016 av styreleder i selskapet Harald Odde og daglig leder Øystein Landgraff.

– Vi forsøker å skape noe helt nytt. Da er det motiverende at stadig flere nå ser potensialet i VilMer og nye muligheter for å «leve hele livet» gjennom å skape mer positiv aktivitet på kryss og tvers og mellom generasjoner i et lokalsamfunn, sier gründer og daglig leder i VilMer AS, Øystein Landgraff.

Gjennom vilmer.no har de etablert en digital plattform som har som mål å forenkle koblingen mellom behov og ressurser. Selskapet utvikler en digital plattform for kommunikasjon mellom ulike institusjoner og aktører i et lokalsamfunn i forbindelse med organisering og ulike aktiviteter.

Inkubator hos Klosser Innovasjon
I 2018 ble VilMer en inkubatorbedrift hos Klosser Innovasjon. Klossers inkubator bidrar til å utvikle både oppstartsbedrifter og eksisterende bedrifter, gjennom rådgivning, tilførsel av relevant kompetanse, nettverk og kapital.

– Jeg vurderte lenge om det å bli inkubator var noe for oss, men vi har ikke angret. Bakgrunnen for at vi var i tvil er at vi selv har mye kompetanse, både i ledelsen og i styret. Men gjennom at vi ble en inkubatorbedrift har vi fått lokalkjennskap til markedet og det lokale nettverket, sier Landgraff.

VilMer har forretningsadresse Moelv, med flere nyansatte på Innlandet. Selskapet tilbyr løsninger på kvalitetsreformen “Leve hele livet”, som skal være med på å skape et mer aldersvennlig Norge. VilMer samarbeider nært med frivilligheten, kommune og lokalsamfunn. Gjennom vilmer.no har VilMer etablert en digital plattform som forenkler koblingen mellom behov og ressurser. Ambisjonen er at det skal være svært enkelt å kunne bidra et par timer når det passer ut fra lyst og interesser.

– Sammen med fremoverlente kommuneansatte er det alle de nye bidragsyterne som forklarer veksten vi nå opplever, sier styreleder og medgründer i VilMer, Harald Odde.

– Motiverende med heiarop
Odde tror at VilMer kan bli en utløsende faktor for mange kommuner i forhold til å lykkes med brukermedvirkning og innbyggerinvolvering, og forklarer at løsningen legger til rette for godt samarbeid også med pårørende.

– Det er motiverende med heiarop fra familie og venner som setter pris på at det skjer mer positiv aktivitet rundt deres nærmeste. Potensialet er kjempestort, men her er vi bare i startfasen, sier styreleder Odde.

Ved hjelp av frivillige ønsker VilMer å tilby blant annet sykehjem og andre institusjoner aktiviteter som musikk og dyr, lesestunder, elsykler og mye annet.

– Vi har også bidratt til mange nye og utradisjonelle opplevelser på hjem og institusjoner i Ringsaker og Elverum, som for eksempel fotballkamp, turnoppvisning, turer med Amcar, båt- og fisketurer og snekkerverksted, sier Landgraff.