Gründer Kristoffer Veiersted fra Elverum fikk fullklaff med sin nye bedrift Popsykkel på årets 17. mai. På en time solgte han ut alt han hadde av hjemmelaget is.

– Issalget gikk veldig bra, over all forventning faktisk! Jeg kom meg ikke så langt – for jeg hadde jo tenkt å sykle gjennom Storgata i Elverum – men stoppet først opp på torget, og der ble jeg stående, smiler Kristoffer Veierested, som nylig etablerte bedriften Popsykkel i Elverum.

Og på torget flokket folk seg rundt den spesiallagde sykkelen med frysekasse, der den hjemmelagde isen lå klar.

– Klokka var ikke mer enn ti på morgenen, men isen gikk unna som bare det, smiler han.

En time etterpå var isboksen rensket for is.

– Litt utfordringer med emballasje gjorde at jeg dessverre ikke hadde noe stort opplag, men jeg fikk solgt masse og fikk testet isen ut mot kundene mine, sier Kristoffer, som i snitt solgte over to is i minuttet.

Gikk Etablererkurs

Ideen til å starte opp med produksjon og salg av is kom etter at familien flyttet til Elverum i fjor.

– Jeg har alltid hatt en matentreprenør-drøm, og jeg tenkte på hva som manglet i Elverum. Så meldte jeg meg på Etablererkurs, hvor jeg fikk skåret ut ideen klarere og fikk stress-testet den, sier Kristoffer.

SUKSESS FRA FØRSTE IS: Kristoffer Veiersted hadde sin bedrifts-debut på 17. mai, med stor suksess. Popsykkelen vil bli å møte hele sommeren i Elverum, full med hjemmelaget is. Foto: Privat

Åtte istyper å velge mellom

Isen han lager er ferskvare uten tilsettingsstoffer, med mest mulig av lokale og spennende råvarer. Han bruker blant annet tjukkmjølk fra Røros, solbær fra Thorud gård i Hernes og geitemjølk fra Bryn i Trysil. Isene er inspirert av Sør-amerikanske paletas, som er frosset fersk frukt og vann.

– Isene smaker av desserter jeg har spist og drikker jeg har drukket, forklarer Kristoffer.

Han benyttet 17. mai-salget til å vurdere markedet, og kunne konstatere at hvit sjokolade og solbær forsvant først.

– Det var også virkelig artig å se en liten gutt velge jordbæris med sesamfrø. Det er jo en litt mer voksen smak, og kanskje ikke noe et barn ville velge, men den traff, smiler han.

Han lager is med blant annet med kokos og lime, banan og vanilje, og karamellis på geitemelk med appelsin og vanilje.

– Jeg merket at folk måtte bruke litt tid til å vurdere hvilken av de sju isene de skulle velge, for det er litt uvante valgmuligheter i smaker, sier han.

HJEMMELAGET: Gründer Kristoffer Veiersted har etter gjennomført Etablererkurs i Sør-Østerdal etablert bedriften Popsykkel, hvor han selger blant annet tjukkmjølksis med jordbær. Foto: Privat

Navnet på den lille bedriften – Popsykkel – er inspirert av det engelske ordet for pinneis; popsickle.

– Jeg fortsetter produksjonen av is og skal ut og sykle mange dager gjennom sommeren. Jeg blir å treffe der folk samler seg. Det er også en del arrangementer gjennom sommeren, hvor jeg vil poppe opp med is, smiler han.

Han driver foreløpig isproduksjonen på eget kjøkken, men er på utkikk etter et produksjonslokale i Elverum sentrum for å kunne øke produksjonen.

– Nå lever jeg på oppsparte midler og vier jeg all min tid til dette. Det jeg tjener går inn igjen i bedriften, hvor målet er noen utsalgspunkter med egne Popsykkel-frysere på restauranter og kafeer, samt flere sykler, sier Kristoffer.