Det går mot en etablering av en nytt industrinettverk i Elverumregionen. Det er konklusjonen etter dagens industrimøte i Elverum, som samlet flere toneangivende industribedrifter.

Klosser Innovasjon, Elverum Vekst og Høyskolen i Innlandet samlet torsdag regionenes ledende industribedrifter for å diskutere behovet for og innholdet i et nettverk for kunnskapsdeling. Klosser Innovasjon har blitt gitt et mandat fra Innlandet Fylkeskommune i å utløse et industrinettverk – inspirert av industrinettverket 7Sterke og det arbeidet Klosser Innovasjon har bistått med i Kongsvinger.

Åtte ledende bedrifter møtte fysisk og ytterligere seks bedrifter meldte sin interesse for å delta i nettverket. Bedriftene spenner over ulike næringer deriblant næringsmiddel, skog, trebearbeiding og støperi. Temaer ble diskutert, erfaringer ble utvekslet og kompetansebehov identifisert.

– Det ble et unisont ja og tommelen opp for etableringen fra industrinæringen, sier prosjektleder Regine Behrens Dyreng i Klosser Innovasjon Elverum.

Klosser Innovasjon, næringssjefene i de ulike kommunene og Høyskolen var en lyttepost under møtet, og har nå et solid fundament for å rigge det videre arbeidet.

– Næringen vil ha nytt møte så snart som mulig, så dette blir spennende, sier en fornøyd Behrens Dyreng.

MULIGHETER OG UTFORDRINGER: Både muligheter og utfordringer i industrien ble diskutert da industribedriftene var samlet på Elverum torsdag. Fra venstre: Christopher Rolsdorph (Nortømmer), Ole Peter Tangnæs (Vyrk) Odd Erling Lange (Elverum Vekst), Arild Lande (Våler kommune) og Per Kveseth (Nortømmer).

Målet med industrinettverket er å skape vekst for bedriftene og øke antall arbeidsplasser.

– Men dette arbeidet tar tid, så viktigste kortsiktige mål er å skape en delingskultur for kompetanse, omstilling og posisjonere regionens fortrinn som industriarbeidsmarked, påpeker Behrens Dyreng.

Er du industribedrift og nysgjerrig på nettverket? Ta kontakt med Regine Dyreng ved Klosser Innovasjon Elverum.

GODE DISKUSJONER: Dagen favnet mange gode diskusjoner. Fra venstre Regine Behrens Dyreng (Klosser Innovasjon), Jens Erik Dobloug (Orkla) Kenneth Langsethagen (SB Skog), Yngve Sætre (Klosser Innovasjon), Per Søberg (Høyskolen i Innlandet) og Espen Svenneby (Forestia).