Gründerbedriften Multitapping har bokstavelig talt fått hendene fulle som et resultat av koronakrisen.Nå tapper de hånddesinfeksjon både dag og kveld, og kan nesten ikke levere fort nok.

– Avtalen vi har gjort med SoftOx er omfattende og tar mye av vår kapasitet, men vi har en klar intensjon om å utvide avtalen sier en hektisk salgsdirektør Anette Hjulstad i Multitapping.

Første leveranse gikk ut tidlig denne uken, og det skal produseres for fullt framover.

– Førstkommende tirsdag har vi en ny større leveranse, så dette er både krevende og travelt, sier Hjulstad. Denne leveransen går til Antibac og den vil bli distribuert videre derfra.

Bedriften Multitapping ble etablert i fjor, etter at selve tappingen ble utskilt fra selskapet Essenza. Essenza har i mange år tappet sine egne produkter og for å optimalisere bedriften så etablerte vi et eget selskap som skal benytte den ledige kapasiteten for å tilby leietapping for andre. Takket være et tett samarbeid med Ringebu kommune, Innovasjon Norge og Klosser Innovasjon fikk de muligheten til å bygge en bærekraftig bedrift med et økende antall arbeidsplasser. Multitapping er nå en inkubator-bedrift hos Klosser Innovasjon og får dermed bistand underveis til utfordringer som dukker opp. Nå tapper Multitapping på oppdrag fra hele landet.

– Vi blir kontaktet ukentlig med kortsiktige og langsiktige oppdrag for tapping, sier Hjulstad.

LEVERANSE: Gudveig Dalbakk og Kenneth Hjulstad i Multitapping med den aller første leveransen av hånddesinfeksjonsmiddelet.

Framskyndet levering
Avtalen med SoftOx ble gjort før korona pandemien oppsto, men ble raskt framskyndet da det oppsto nasjonal mangel på hånddesinfeksjon.

– For å bidra i denne krisesituasjonen så kastet vi oss rundt raskt for å kunne tappe hånddesinfeksjon for SoftOx. Og drivkraften for å hjelpe trumfer den økonomiske gevinsten, påpeker salgsdirektøren.

I følge SoftOx så har et anerkjent tysk laboratorium bekreftet at selskapets hånddesinfeksjonsmiddel har full virucidal effekt på alle typer virus, i motsetning til alkoholbasert hånddesinfeksjon. I et oppslag i Finansavisen 20. mars så meldte SoftOx at de hadde startet testproduksjon av sitt nye hånddesinfeksjonsmiddel, og at de første leveransene kunne finne sted i løpet av to uker. Dette var takket være Multitapping og deres evne til å omstille seg og levere raskt.

 

Norsk produksjon

Hjulstad påpeker at fram til nå har de aller fleste desinfeksjonsmidler blitt tappet i Danmark eller Sverige.

– Nå er det flere som har kontaktet oss og som ønsker produksjon i Norge.

– Per nå må vi være fem personer i produksjonen for at det skal gå rundt.

PRODUKSJON: Fokuset i produksjonen er nå på hånddesinfeksjon.

ALOE VERA: I tillegg til den ekstraordinære produksjonen av hånddesinfeksjon, så tappes også hovedproduktet som er aloe vera-produktet Essenza.

Løfter Aloe-vera-produkt

Multitapping leier tappelinjen av bedriften Essenza, som i 25 år har jobbet med å fremme norske helse- og velværeprodukter. De leverer kaldpresset høykvalitet Aloe Vera. Produktene er unike i sitt slag og passer perfekt til all type hud også de med sensitiv hud. Essenza-gründer Gudveig Dalbak er fortsatt med, og nå deltar hun aktivt i produksjonen og har ansvar for logistikk.

– Så vi tapper fortsatt Essenza, for det er et fantastisk produkt som vi løfter opp igjen. Det er nok mange som tidligere har kjøpt dette gjennom homeparties eller helsekortbutikker, sier Hjulstad. Nå skal bedriften løftes igjen slik at kundene lettere får tak i produktene. Pr i dag selges de på nettbutikken vår essenza.no

Essenza omsatte på det meste for 25 millioner kroner gjennom homeparty-segmentet, noe som ble avviklet etter at bedriften signerte en lukurativ avtale med en apotek-kjede. Men avtalen med apotek-kjeden varte kun i to år, noe som førte til en nærmest knusende salgsnedgang for Essenza.

– Aloe-veraen som Essenza bruker dyrkes og produseres i USA og leveres hit på 200-liters fat. Dette tapper vi selv og selger sier Hjulstad. Målet er at innen kort tid skal hele produksjonen skje her i Norge