Kjersti Wangen er ny Daglig leder i Hedmark Kunnskapspark Kongsvinger. Kjersti tar over etter Petter Moseby som hadde sin siste dag i HKP 31. mars i år.

«Jeg flyttet tilbake til Kongsvinger i fjor sommer etter flere år i «tenkeboksen». Etter at jeg tok beslutningen har jeg ikke sett meg tilbake, og jeg stortrives med å være hjemme igjen. Jeg har lenge hatt et stort engasjement for verdiskapning utenfor Oslo og de store byene. Kongsvingerregionen har så mye å by på og det er veldig moro å se at regionen er i så stor utvikling! Jeg føler meg veldig heldig som har fått sjansen til å være med på den videre utviklingen som daglig leder ved HKP Kongsvinger.»

Kjersti har en Mastergrad i Internasjonal Bank og Finans fra Heriot Watt University i Edinburgh og er i tillegg utdannet coach. Hun har 11 år bak seg som megler og leder innenfor handel med finansielle instrumenter (Markets) i hhv Citigroup, Danske Bank og Nordea.

Årene i bank var veldig morsomme og lærerike, og preget av høyt tempo og et dynamisk og ambisiøst miljø. Ikke minst ble jeg kjent med mange interessante bedrifter over hele landet, med hovedvekt på Østlandet, og jeg fikk etter hvert et stort nettverk. Jeg fikk lederansvar tidlig som 28-åring, og ledet avdelinger innenfor Markets i syv år før jeg bestemte meg for å gå videre og få bredere kompetanse mens jeg fortsatt var ung.

Derfra gikk veien til Bertrand AS hvor hun jobbet med prestasjonsutvikling av enkeltindivider og bedrifter før hun igjen var tilbake til bank – denne gangen til DNB og ledelsesutvikling.
Jeg har hele tiden hatt stor interesse for ledelse, og det har vært veldig spennende og lærerikt å kombinere egen ledererfaring med utvikling av andre ledere. Ikke minst var det interessant å jobbe med ledelse totalt sett i en stor organisasjon som DNB i en tid med mye utvikling og endring.

Det var kombinasjonen av erfaringen fra egen ledelse, mange år med salg til bedriftskunder samt flere års erfaring med leder- og forretningsutvikling som brakte henne til Advokatfirmaet Thommessen hvor hun ledet Forretningsutvikling, Marked og Kommunikasjon før hun kom til HKP Kongsvinger.

Etter noen dager i jobben er fokus først og fremst å bli kjent med alle prosjektene, kollegaer og samarbeidspartnere. Det er et veldig kompetent team i HKP som har oppnådd mye de siste årene. Vi som jobber her har stor spredning i bakgrunn og spesialfelt. Dette gjør oss rustet til å bistå med kunnskapsbasert næringsutvikling i både privat næringsliv og det offentlige. Jeg håper at min bakgrunn og kompetanse vil bidra til å utvikle nye og eksisterende prosjekter i HKP og at vi fremover kan vise til videre vekst igjennom enda flere vellykkede prosjekter og initiativ!