Inkubatorbedriften myOnvent vant SIVAs anbudskonkurranse på ny plattform for digitale konferanser.

Bjørn Christian Nørbech i myOnvent. Foto: myOnvent.

– Det er så artig å slå til med seier i vår aller første anbudskonkurranse, sier Bjørn Christian Nørbech i selskapet myOnvent fra Ringsaker i Innlandet.

Oppstartsbedriften myOnvent er tatt opp i inkubasjon hos Klosser Innovasjon på Hamar. Inkubasjon er et nasjonalt vekstprogram som bidrar til at gründere og etablerte bedrifter med vekstpotensial får hjelp til å lykkes med sine innovasjonsprosjekter.

– Det er utrolig gøy og inspirerende å se at en ung norsk bedrift lykkes i en nasjonal anbudskonkurranse, sier inkubatorleder Kristian Bakke Haugen i Klosser Innovasjon.

Scoret stort på brukeropplevelse
I anbudskonkurransen var det gründerbedriften myOnvent som stakk av med seieren.

– Vi hadde vektet brukeropplevelsen veldig høyt, og her scoret myOnvent sin plattform stort, sier kommunikasjonsdirektør Preben Sandborg Røe i det statlige foretaket SIVA SF (Selskapet for industrivekst).

Det var i slutten av september at SIVA la ut anbudet på en plattform for digitale konferanser. De mottok totalt sju tilbud.

– Mange av oss har det siste halve året levd i en digital verden på Teams, og vi var ute etter å løfte dette flere hakk opp. Vi ønsker å gi deltakerne en digital opplevelse som ligger mye nærmere det å sitte i en sal sammen med andre, på en plattform som både er brukervennlig og fleksibel, sier Sandborg Røe om hvorfor de valgte myOnvent.

I tildelingsbrevet legger SIVA vekt på at plattformen fra myOnvent er vurdert til å være den som i størst grad møter SIVA sine kriterier og behov.

– Intuitiv løsning
– Løsningen oppleves svært intuitiv, med en presentasjon og et grensesnitt som skiller seg ut, heter det i tildelingsbrevet hvor myOnvent ble valgt som vinner av konkurransen.

Myonvent AS er et norsk oppstartsselskap fra Innlandet som har bygd en digital plattform for arrangementer. Selskapet tilbyr en høykvalitets plattform og omfattende kundestøtte for bedriftskunder som skal gjennomføre digitale arrangement.

– Som deltaker på et arrangement på myOnvent sin plattform kan man delta interaktivt undervis i foredrag og i møte med utstillere. Og kanskje viktigst av alt er at myOnvent er spesielt godt egnet til å bygge nettverk og nettsamfunn rundt arrangementer, sier Nørbech.

– Videomøte-plattformer som Teams og Zoom egner seg fint for vanlige møter, men med myOnvent har vi laget en plattform som gjør brukeropplevelsen mer interessant og engasjerende, påpeker han.

Og temmelig raskt skal SIVA nå ta plattformen til myOnvent i bruk.

– Allerede 5. november skal vi arrangere vår årlige Siva-partnersamling for våre programoperatører, som består av landets inkubatorer, næringshager og katapult-sentre. Grunnet Covid-19 blir dette i år en digital samling på myOnvents plattform, sier Sandborg Røe.

Han regner med mellom 120 til 150 deltakere på samlingen, som også skal favne masse gruppearbeid. Siva SF arrangerer også en årlig Siva-konferanse, med rundt 300 deltakere, som også skal gjennomføres på den nye digitale plattformen.