DOGA deler ut ti millioner kroner til 20 bedrifter over hele Norge til å løse fremtidens utfordringer ved hjelp av designmetodikk. Tjue bedrifter over hele Norge får innovasjonsstøtte fra DOGA til å løse fremtidens utfordringer ved hjelp av designmetodikk, deriblant Klossers inkubatorbedrift IDT Solutions!

Toten-baserte IDT Solutions er ledende på alt fra rekkverk og rulleski til elektrokomponenter og overvåkingsbord. Nå ønsker de å skape et norsk eksporteventyr for operatørsentralen Commando gjennom Innovasjon Norge-satsingen Global Gateways.

Designdrevet innovasjonsprosess

Men først må Commando gjennom en designrevolusjon. Derfor skal IDT Solutions og Klosser Innovasjon nå starte en designdrevet innovasjonsprosess for å avdekke behov og identifisere markedsmuligheter innenfor forsvar, politi, offshore, industri og flytrafikk.

Brukerbehov, ergonomi, banebrytende teknologi, estetikk, universell utforming. Designteamet har fått en omfattende marsjordre. Nå skal morgendagens operatørsentral utvikles.

IDT Solutions ønsker å skape et norsk eksporteventyr for operatørsentralen Commando. De mottar DIP-milder fra DOGA for å starte en designdrevet innovasjonsprosess for å avdekke behov og identifisere markedsmuligheter innenfor forsvar, politi, offshore, industri og flytrafikk.

Bilde: Fra venstre: Knut Bråstad (IDT), Ida M. Huse Gulbrandsen (Klosser Innovasjon) og Dag Arnesen (IDT).

Prosjekt med internasjonale ambisjoner

Juryen konstaterer at prosjektet har sterke internasjonale ambisjoner der designdrevet innovasjon kan fungere som en fødselshjelper.

«Prosjektet har potensialet til å gi både økonomiske og sosiale gevinster, ikke bare for IDT, men også som et læringspotensial for andre i bransjen. Prosjektet skårer høyt på gjennomføringsevne og kan bli en stor suksess for en industribedrift fra Innlandet,» står det i juryuttalelsen.

Les mer:

IDT Solutions

DOGA