2020 har så langt vært et spesielt år, noe flere av våre inkubatorbedrifter har merket på driften. Switchr, som siden 2017 har fått bistand fra Klosser Inkubator, har i løpet av denne våren opplevd en formidabel vekst.

– I løpet av våren har vi ansatt økonomidirektør, salgsressurser og designer, forteller Lars Dysterud Hansen, som er COO og styremedlem i Switchr.

Plattform gjør det mulig å eie solenergi
Switchr startet som et prosjekt i 2017 som en del av MyPower AS. Førstnevnte er skilt ut som et eget selskap, og er en plattform som gjør det mulig for «mannen i gata» å eie deler av storskala solenergi.

– Brukerne av plattformen vår kan kjøpe én eller flere solcellepaneler, samt følge med på sin egen solinvestering på smarttelefon i sanntid, forteller Dysterud Hansen. En får oversikt over hvor mye strøm som produseres og penger man tjener, men også informasjon om vær og vind, samt eventuell nedetid.

Solcellepanelene kan gi en årlig avkastning på seks prosent.

– Dette kan være et godt alternativ til aksjemarkedet, og våre soleksperter tar hånd om det praktiske rundt drift av solparkene, sier han.

Økt energibehov og klimaendringer
– Som privatperson kan en gjøre en del klimapositive grep. Dessverre er det slik at det er få alternativer å velge mellom hvis en ønsker å investere i bedre klima, sier Dysterud Hansen, og antar at flere hadde investert i solenergi hvis det hadde vært trygt og lett tilgjengelig.

Alene på markedet
I dag er det ingen andre selskaper som gir «mannen i gata» muligheten til å investere i solenergi. Det finnes riktignok indirekte konkurranse fra selskaper som tilbyr folkefinansiering av fornybare energiselskaper.

Døråpner
Å være en inkubatorbedrift hos Klosser Innovasjon kan være en døråpner for mange. Det har det også vært for MyPower, som gjennom inkubatoren har knyttet kontakter med blant annet potensielle investorer og Innovasjon Norge.

Gründerne er fra Kongsvingerregionen, og kjenner til Klosser Innovasjon fra tidligere etableringer.

– De er seriegründere, og inkubatoren har vært vertskap for selskapet, forteller inkubatorleder i Klosser Innovasjon, Werner Melby. – Vi har vært både rådgiver og diskusjonspartner, og vi har bistått med blant annet koblinger mot kompetansepersoner og -miljø, forklarer han.

 

Les mer:
switchr global

Switchrs plattform gjør det mulig for “mannen i gata” å eie solenergi. Illustrasjonsfoto: Switchr