Har du opplevd å bomme på dine to skudd når fuglen flyr opp? Gründer Ronny Engblom fra Elverum har utviklet det som må være en jegers drøm; en hanske som gir deg to ekstra patroner på to sekunder.

– Jeg har selv opplevd å brenne av to skudd, og gjerne skulle hatt to til i løpet av kort tid. Med Quick Reloader er det mulig å skyte og lade om på 2,7 sekunder, sier gründer Ronny Engblom, som flyttet til Elverum både på grunn av kjærligheten til kona og til jakta.

Oppå hansken
Oppfinnelsen hans har fått navnet Quick Reloader – som best kan oversettes til rask omlading. Quick Reloader består av en jakthanske med en slags holder – en Quick Reloader – som har plass til to haglpatroner. Selve holderen er avtagbar, slik at jakthanskene også kan benyttes til andre formål enn jakt med hagle. Holderen til de to haglpatronene festes oppå håndbaken med en borrelås, som sitter festet på oversiden av hansken.

Se video her:

– Quick Reloader selges nå via den norske jakt- og outdoor-bedriften Pinewood, og selges via nettsidene til Pinewood Sverige, Pinewood Scandinavian, Outnorth og Fjellsport, sier Engblom.

Sammen med sønnen Robin Engblom har han etablert bedriften RR Produksjon, som nå produserer nyvinningen Quick Reloader. Og han innrømmer at det har vært en lang vei til ferdig produkt. De har jobbet med 3D-design slik at de fikk laget en prototyp, og det har vært arbeidet med ulike typer materialer som skulle tåle både mange kuldegrader og varmegrader.

– Vi begynte for tre år siden, så ting tar tid. Vi har underveis fått viktig og god hjelp av folkene som jobber i inkubatoren hos Klosser Innovasjon, sier Engblom.

Tommel opp for inkubatoren
Gjennom Klossers inkubator kan gründere få tilgang til profesjonelle forretningsutviklere, kapital og nettverk. Som gründer beveger man seg ofte i ukjent farvann og det er derfor godt å ha en støttespiller som kan hjelpe deg og vise vei, og en inkubator kan være en slik støttespiller.

– Fra oss får inkubatoren tommel opp med begge hender! Både Petter Høy og Kristian Bakke Haugen i Klosser Innovasjon har vært ekstremt behjelpelige på svært mange områder, og er samtidig gode motivasjons- og sparringspartnere, sier Engblom.

Han har blant annet fått bistand med å finne produksjonspartner, skrive kontrakter, veiledning i forhold til hvordan håndtere salgsledd og finansiering, vurderinger rundt patent og varemerke samt forretningsutvikling generelt.

– Da han kom til Klosser Innovasjon for to år siden, så hadde han en hjemmesnekret prototyp. I løpet av disse to årene har bedriften investert i profesjonell støpeform, fått samarbeidsavtale med en stor internasjonal jaktutstyrsgigant og er nå en internasjonal leverandør av jaktutstyr, sier inkubatorrådgiver Petter Høy.

Engblom setter stor pris på samarbeidet med Pinewood, som er en velrenommert bedrift innen jakt- og turutstyr.

Oppstart under Covid-19
– Vi fikk en litt trøblete start, ettersom vår aller første Quick Reloader ble ferdig produsert i mars 2020. Da gikk det ikke mange dager før Covid-19 stoppet alt. Og vi som hadde slike omfattende lanseringsplaner! Vi skulle sette inn støtet på en rekke messer både i Norge og i utlandet, og hadde planer om salg av 50.000 enheter det føreste året, sier Engblom.

I stedet ble det fullstendig stopp på alle flanker. Butikkene ble nedstengt, messene ble avlyst og produksjonen i Kina ble ikke lenger så enkel som planlagt. De planlagte leveransene i god tid før høstjakta i 2020, endte opp med leveranser sent i desember 2020. Da var det meste av jakt med hagle over.

– Men vi har fått produsert 2.000 enheter, så vi er i gang, sier en fortsatt optimistisk Engblom, som nå setter inn støtet fram mot høstjakta.

For jaktglade
For han er ikke i tvil om at oppfinnelsen vil fenge de som driver med jakt. Et behov for flere patroner kan dukke opp når det for eksempel flyr opp flere fugler, eller ved en eventuell skadeskyting. Hagle er kanskje mest kjent brukt ved skogsfugljakt, men benyttes også på bever, rådyr og duer.

– Uansett så tar det fra 15 til 20 sekunder å lade om dersom du for eksempel har patronene i en jakkelomme, og det er som regel alt for lang tid, sier den erfarne jegeren.

QUICKRELOADER: Slik selges QuickReloader gjennom Pinewood; festet med borrelås til håndbaken på jakthansken, enten på høyre eller venstre hånd. Foto: Privat.

Engblom er en superentusiast med hensyn til jakt og våpen, og har drevet med jakt og fiske siden han var guttunge. Han er utdannet jegerinstruktør, har holdt en rekke kurs og foredrag, og har jaktet verden rundt. Han var tidligere en svoren rifleskyter, men har de siste årene i større grad opplevd gleden med skogsfugljakt og hagle.

– Jeg har selv opplevd hvor herlig det er å ha to ekstra haglpatroner kjapt tilgjengelig. Jeg kan ubeskjedent påpeke at Quick Reloader er et «must» for alle småviltjegere. Den dobler mulighetene dine når du er ute på jakt, sier han.

Han påpeker at det er mulig å ha Quick Reloader-holderen på enten venstre eller høyre hånd, og at hansken kan enkelt justeres med borrelås.

Les og lytt til medieomtale om Quick Reloader her:
Østlendingen: 
Ronny (55) i Elverum var lei av å kjøpe middag på Kiwi etter jakta: da fikk han en god idé (dette er en pluss-sak, og du må ha abonnement for å lese saken).
NRK: P1 morgen fra NRK Innlandet: En jeger i Elverum har funnet opp en hanske som kan gjøre jakta mer vellykka.