Vi inviterer til seminar for nyskapende bønder og andre som er interessert i å utvikle eller ta i bruk ny teknologi, for å produsere mat på en mer bærekraftig måte.
Du vil få høre fra eksperter om megatrender som påvirker landbruket, og fra bønder som har lykkes med mat- og teknologiutvikling som tilleggsnæring. Dersom du har en egen idé, vil du få høre hvordan den kan omsettes til lønnsom forretning og hvor du får hjelp til det praktiske og finansielle. Vi legger opp til en hyggelig samling med «lave skuldre».
AGENDA
Det serveres lunsj ved oppstart kl. 11.30
Velkommen og formålet med møtet
ved vertskapet på Nasjonalt senter for fjellandbruk, sammen med Klosser Innovasjon.
Om klimautfordringar og skjerpa miljøkrav ved Norsk Landbruksrådgivning.
Satsningen AgriFoodTech Norway ved Kristiane Haug Berg, Klosser innovasjon.
Lær av de med erfaring – presentasjoner og demonstrasjoner
- SoilMate
- FindMy
Beinstrekk og påfyll av kaffe
Presentasjoner av lokale suksesshistorier
- Bjørn Olav Søndrol, grende-Biogassanlegg
- Ola Grøv, GPS-bruk i landbruksdriften
- Dialog med Wold Samdrift
Bionova – muligheter for nye tilskuddsordninger
- Olve Sæhlie, porteføljeutvikler for Bionova (Teams). Mulighet for å stille spørsmål
Introduksjon av Nasjonalt senter for fjellandbruk
- Astrid Øversveen
Ruger du på en idé som kan gi mer inntekt til gården? Hvordan komme videre med å realisere din idé, og hvordan kan du få tilskudd og hjelp til utviklingen. Oppfølging lokalt og henvisning til andre ved Valdres Næringshage.
Vel hjem!
Arrangementet er gratis
PÅMELDINGSFRIST: 11. MARS