Den nasjonale satsingen på ny norsk landbruksteknologi settes på kartet under Arendalsuka 2023. Torsdag 17. august får du møte noen av de spennende internasjonale agrifoodtech-bedriftene og høre mer om satsingen.

Bakteppet for agrifoodtech-satsningen er at verden trenger mer mat produsert på en bærekraftig måte. Norske bedrifter kan sitte på deler av løsningen gjennom egenutviklet og unik teknologi for økt og bærekraftig matproduksjonen. Derfor skaper vi et landslag for en ny grønn eksportnæring.

Landbruksteknologi har stort markedspotensial globalt. Ulike analyser viser at det totale markedet kan være verdt nærmere 700 milliarder dollar innen 2027.

Samler de med størst potensial

Mange norske agrifoodtech-selskaper er allerede på vei ut i internasjonale markeder. Landslaget for AgriFoodTech skal samle de beste bedriftene med størst potensial for å lykkes internasjonalt, for å bistå med skalering og internasjonalisering. Under Arendalsuka kan du møte noen av disse spennende bedriftene. Hit kommer bedriftene Findmy, SoilSteam, Agdir og DigiFarm for å fortelle om sine ambisjoner og viktigheten av en felles posisjonering.

Presenterer landslaget

Under møtet vil du også få en presentasjon av Agrifoodtech-landslaget, hvordan det skal jobbes framover og hva som er målet, ved adm.dir. Frank Larsen i Klosser Innovasjon og leder agrifoodtech Klosser Innovasjon, Kristiane Haug Berg.

Alt dette skjer i møterom Impact Hub Agder Arendal (nede) klokken 09.00 – 10.00 torsdag 17. august. Bak arrangementet står NCE Heidner Biocluster, Innlandet fylkeskommune og Klosser Innovasjon.

Det er ingen påmelding – bare å møte opp.

Les mer i programposten til Arendalsuka, og se kart over hvor møtet holdes i Arendal.

Dette er bedriftene du får møte i Arendal 17. august:

Findmy

Findmy lar bønder overvåke beitedyr, uten å trenge mobildekning. Findmys sporingshalsbånd bruker GPS for å overvåke husdyrene. Bønder som bruker Findmys sporingssystem har sett betydelig reduksjon i antall dyr tapt på grunn av sykdom eller rovdyr, noe som har direkte innvirkning på inntekt og på bøndenes velvære. Til Arendalsuka kommer Marit Mjøen Solem, som er sauebonde og adm.dir. i Findmy.

Marit Mjøen Solem er sauebonde og adm.dir i Findmy
Nils Helset i Digifarm

DigiFarm

Ved å bruke DigiFarms modeller kan bønder ta datadrevne beslutninger om feltproduktivitet. DigiFarm leverer dype nevrale nettverk og fjernmåling for høyere avling. Dermed optimaliseres produksjonen, selv på de minste gårdene. Resultatet er høyere avling, mindre bruk av gjødsel og lavere innsatskostnader. Til Arendalsuka kommer adm.dir. Nils Helset i DigiFarm.

Agdir

Agdir er en digital rådgiver-plattform for alle som dyrker eller bearbeider jord. Agdir er en uavhengig norsk leverandør av digitale verktøy og rådgivning som gir økt innsikt i vekstforhold og bedre beslutningsgrunnlag til jorddyrkere. Selskapet kombinerer data direkte fra jorda med kunnskap og værdata for å gi klare råd og støtte til beslutninger. Til Arendalsuka kommer André Skoog Bondevik, daglig leder og gründer i Agdir.

Andre Bondevik i Agdir

SoilSteam

Ved å kombinere jorddamping med banebrytende teknologi er SoilSteam med på å løse et av verdens mest presserende problemer: mangelen på matjord. SoilSteam sin innovasjonsidè er å bruke ny teknologi for å dampe jorda, for å uskadeliggjøre uønskede organismer. Dermed kan urene jordmasser få nytt liv som fruktbar matjord. Til Arendalsuka kommer Hans Kristian Westrum, CGO i SoilSteam.

Kontaktperson i forhold til arrangementet under Arendalsuka:

Kristiane Haug Berg

Stilling: Leder for Agrifoodtech Klosser
Telefon: 906 80 414
E-post: kristiane@klosser.no

Kristiane er leder for Agrifoodtech Klosser. Hun har en master i bioteknologi fra NMBU og en Ph.D fra det medisinske fakultetet ved UiO. Kristiane har lang erfaring som administrativ leder med personal- og budsjettansvar. Hun har bakgrunn innenfor grunn- og translasjonsforskning via studier på ex vivo-oppbevaring og kultivering av celler og vev, og modulering av kirurgiske prosedyrer. Kristiane driver sammen med sin mann to gårder, hvor de produserer mjølk, kylling, gras og korn.

Kristiane Haug Berg

Leder for Agrifoodtech Klosser
Telefon: 906 80 414