I en ustabil verden står matberedskap som en av de største utfordringene vi må løse. For første gang på over 20 år har den norske regjeringen vedtatt å fylle beredskapslagrene med korn. Dette viktige temaet tar vi for oss under årets Biotown i Hamar kulturhus torsdag 31. oktober 2024.

Program (kl. 10.00-14.00):

Innsjekk og kaffe mm. fra kl. 09.30

  • 10.00: Åpning ved adm.dir Frank Larsen, Klosser Innovasjon
  • 10.05- 10.40: Klima og krig – matberedskap i usikre tider
    Thomas Breen, fylkesordfører, Innlandet fylkeskommune
    Kristiane Haug Berg, leder agrifoodtech, Klosser Innovasjon
    Elisabeth Gjems, leder, Innlandet bondelag
  • 10.40-11.30: Matberedskap er mer enn mat på bordet
    Gunnar Sundstøl Eriksen, forsker og tidligere medlem av Vitenskapskomiteen for Mattrygghet og miljø (VKM), Veterinærinstituttet
    Kari Ljøkjel, daglig leder, Felleskjøpet Fôrutvikling
    Knut Olav Strætkvern, professor, Høgskolen i Innlandet
    Fredrik Schmidt Fotland, CEO, Wastech
  • 11.30-12.15: Ferdig snakka: Mindre sykdom = Større produksjon
    Jogeir Magnar Agjeld, fagkoordinator maskinteknikk og presisjonslandbruk, Norsk Landbruksrådgiving
    Simen Myhrene, co-Founder & Agronomist, Moleda
    Eli Grindflek, forskningsdirektør, Norsvin
  • 12.15-13.00: Mingling – og det serveres smakfull lunsj
  • 13.00-14.00: Hvordan teknologi kan transformere landbruket
    Joe Amundsen, CTO, Evici
    Per Berg, direktør FoU og nyskaping, Nortura
    Engebreth Faerden, VP Business Development & Finance, Völur
    Thordur Arnason, Vice President, & Mattia Wettorello, leder for strategi og innovasjon, Capgemini
  • Avslutning ved Gurill Mediaa, daglig leder, NCE Heidner Biocluster

Konferansier: Mali Hagen Røe

Klimaendringer påvirker matproduksjonen på mange måter, fra økt forekomst av ekstreme værforhold til endringer i vekstsesonger. De siste årene har vår sårbarhet blitt avdekket, med mangel på såkorn, potetåkre som drukner og dårlige avlinger. Hvordan kan vi utvikle landbruksteknologi som sikrer tilgang til livsnødvendige råvarer, både nå og i fremtiden?

Gjennom forskning og utvikling kan vi finne løsninger som styrker vår egen matberedskap, samtidig som vi gjør Norge til en ledende aktør innen bærekraftig landbruksteknologi. Biotown 2024 inviterer deg til å være med på å forme fremtidens matberedskap. Vi samler ledende eksperter, forskere, innovatører og beslutningstakere for å utforske hvordan smarte, teknologibaserte løsninger kan møte globale utfordringer og samtidig åpne for nye eksportmuligheter.

I år feirer vi 10-årsjubileum for Biotown – dette er en milepæl vi ser fram til å feire sammen med dere!

PS! Frist for påmelding: onsdag 30. oktober kl. 14.00

PÅMELDINGEN ER NÅ STENGT

Våre samarbeidspartnere

Arrangører av Biotown 2024 er Klosser innovasjon, NCE Heidner Biocluster i samarbeid med Innlandet fylkeskommune. Vi samarbeider med SIVA, Innlandsporteføljen, Norges Forskningsråd, Innovasjon Norge, T:lab og Aggrator inkubator Ås.


Har du spørsmål om arrangementet?

Kontakt: Tone Blixøen

Tone Blixøen

Stilling: Prosjektleder
Telefon: 413 14 891
E-post: tone@klosser.no

Tone har hovedfag i bioteknologi fra USA og Oslo, og i tillegg en MBA fra London. Hun har ledet flere prosjekter i Klosser Innovasjon som «Høgskole i Kongsvinger» og «Helsebyen Kongsvinger». For tiden er hun en av prosjektlederne på Klosser Innovasjons store satsning på landbasert oppdrett av røye. Her har hun hovedansvaret for å mobilisere fremtidige røyeoppdrettere, samt utrede marked og teknologi tilpasset denne målgruppen. Tone har selv vært gründer, jobbet med forskning og forretningsutvikling i internasjonale biotech-selskaper og vært rådgiver for næringsklynger og inkubatorer. Hennes faglige ekspertiseområder er innenfor bioøkonomi og helse. Tones fritidsinteresser er golf, «urban sketching» og feriereiser til alle verdens land.

Tone Blixøen

Prosjektleder
Telefon: 413 14 891