Gården som ressurs – hvordan få hjelp til å realisere de gode idéene

Hvordan gode idéer kan skape mer verdi for gården og næring i tilknytning til landbruket!

Viken Fylkeskommune inviterer til seminar på gården til Simen Myhrene, en av Norges største og mest innovative jordbærprodusenter. Gjennom dette seminaret blir du inspirert av suksessfulle gründere, og får lære mer om hvordan du kan utvikle din idé til en attraktiv forretning. Målgruppen er bønder og andre som er interessert i nytenkning rundt mat og teknologi for et mer lønnsomt og miljøvennlig landbruk.

 

 

Tidspunkt: Onsdag 14.juni kl. 18-21

Sted: Kirkerudveien 6, 3410 Sylling (40 minutter fra Oslo S)

 

 

PROGRAM

Velkommen – mingling og servering. Servering inkludert smaksprøver på sesongens første norske jordbær!

Megatrender som påvirker norsk landbruk og våre bønder. Brit Rønning Johansen, NCE Heidner Biocluster.

Hvordan møte fremtiden som bonde? Bonde Simen Myhrene forteller om veien til en å bli en av Norges største produsenter av jordbær. Han deler sine erfaringer med å ta i bruk ny teknologi (også egenutviklet) i produksjonen, samt hvordan de jobber med produkt- og merkevareutvikling i Ekeberg Myhrene.

Ruger du på en idé som kan gi nye inntekter? Anne Marit Rødland og Tone Blixøen, kompetansemeglere i Viken Fylkeskommune forteller om hvordan du kan få hjelp til å utvikle ideen og finansiere prosjektet.

Lokalmat som forretningsidé. Vurderer du å produsere lokalmat? Fra Cecilia Kippe, Rådgiver Nofima, får du høre om hvordan Lokalmatprogrammet og Nofimas testfasiliteter kan hjelpe deg til å lykkes. Hun vil også dele suksesshistorier fra vellykkede lokalmatprosjekter– nøkkelfaktorene som gjorde at de lyktes.

Mat- og landbruksteknologi. Matproduksjon for å mette flere mennesker på en mer bærekraftig måte krever blant annet ny teknologiutvikling. Har du en idé som kan bidra til å øke selvforsyningsgraden eller gjøre matproduksjonen mer effektiv og miljøvennlig? AgriFoodTech Norway hjelper gründeren med spenstige ideer. Lær om hvordan du kan få støtte til å realisere din idé.

Omvisning i jordbærproduksjonen til Ekeberg Myhrene

PÅMELDING