Ny unik arena knytter blå og grønn bioøkonomi sammen.
Skal Norge nå ambisjonen om en mangedoblet verdiskapning innen bioøkonomi er økt samhandling mellom blå og grønn sektor avgjørende. Dette er bakgrunnen for at de fire nasjonale næringsklyngene innen grønn og blå bioøkonomi inviterer til den nye unike konferansen «Land møter hav».
Med «Land møter hav» vil vi skape en etterlengtet nasjonal møteplass på tvers av blå-grønn bioøkonomi for å stimulere til kreativitet, samarbeid og handling.
Program
Konferansier: Erik Wold
09.00
Registrering m/kaffe
Fellessesjon
09.30
Åpning av konferansen
Ordfører i Hamar, Einar Busterud
09.40
Velkommen og samtale med lederne for de fire klyngene
Kristiane Haug Berg, Heidner Biocluster
Wenche Uksnøy, Blue Legasea
Ernst Kloosterman, Biotech North
Tanja Hoel, NCE Seafood Innovation
10.00
Einar Wathne, President i Cargill Aqua Nutrition
Torleif Bjella, Konserndirektør vekst og innovasjon i Nortura SA
Hvordan få til mer blågrønt samarbeid - Muligheter og utfordringer
Samtale med Einar Wathne (Cargill), Torleif Bjella (Nortura) og Kirsti Greiff (Sintef Ocean)
11.10
Foods of Norway - status og veien videre
Kari Kolstad – Dekan, Fakultet for biovitenskap, NMBU
11.30
Lunsj
12.30
Gode eksempler på blågrønn innovasjon
Eli Sætersmoen, Administrerende direktør i Cryogenetics AS
Berit Aam, Administrerende direktør i Biochos AS
Tone Blixøen, Prosjektleder i Klosser Innovasjon AS
Marie Rødsten Sagen, Manager of technology & business development i InvertaPro AS
13.20
Introduksjon til parallellsesjoner og pause
13.50
Parallellsesjoner
1. Digitalisering - En mulighet! (pdf)
Digital Norway - Toppindustrisenteret AS
2. Fra restråstoff til råstoff (pdf)
Nofima og Sintef Ocean
15.00
Presentasjon av resultater fra parallellsesjoner i plenum. Hvordan kan vi ta dette videre?
Representanter fra parallellsesjonene
Frank Larsen, Administrerende direktør i Klosser Innovasjon AS
Torunn Aass Taralrud, Avdelingsdirektør Norwegian Innovation Clusters, Innovasjon Norge
15.30
Avslutning, lansering av Land møter Hav 2019



