Fenolsyre fra potet som konserveringsmiddel – Natural foods
Fenolsyre kan utvinnes av restprodukter fra landbruket (som for eksempel potetskrell) eller fra produksjon av mat. Dette bidrar til et sirkulært bioøkonomisystem hvor avfalls- og lavverdi-restprodukter foredles og gjenvinnes ved hjelp av bioraffinering og bioteknologi. Fremtidens helsebevisste forbrukere forventes å stille større krav til innhold av naturlige konserveringsmidler i maten vi spiser, og da kan fenolsyre være et naturlig valg.
Partnere: HOFF SA, Høgskolen i Innlandet, BioSmia/Klosser Innovasjon
Les mer:
BioConserve-prosjektet får 500.000 fra Norges Forskningsråd
NRK: Potetskrell kan gi mer holdbar mat.
Nis Valentin Nielsen
Nis er utdannet innen bioteknologi fra Aarhus Universitet og har doktorgrad i biokjemi fra UiO. Som prosjektleder har han ansvar for innovasjonsprosjekter innen bioøkonomi og bioteknologi. Nis har erfaring fra forskning og utviklingsarbeid innen medisinsk og bioteknologisk arbeid, og han har ledet forskningsprosjekter og publisert vitenskapelige artikler i Danmark og Norge. Som innovasjonssjef har han ansvar for innovasjonsprosjekter og nettverk med deltakelse av bedrifter, forskningsinstitusjoner og offentlig sektor. Han jobber også med kompetansemegling, som innebærer å koble bedrifter med relevante forskningspartnere og bistå med søknader. På fritiden går han på ski og på tur, elsker å reise til steder hvor det ikke er for varmt og liker å høre historier fortalt i en hyggelig atmosfære.
Nis Valentin Nielsen
Telefon: 939 92 010
E-post: nis@klosser.no
Bli kjent med Nis