Biotown Fjellregionen 2019

Biotown Fjellregionen 2019

I år arrangeres Grovfôrseminaret i samarbeid med Biotown.

Hvordan kan vi sikre at norsk matproduksjon leverer kvalitetsmat i verdensklasse og står for økt verdiskaping? Gårdbrukere, rådgivere, politikere og forvaltning ønskes velkommen til en dag om framtidens matproduksjon med fokus på ny teknologi, nye gener og klimasmart landbruk. Presisjonsjordbruk er et sentralt tema i forhold til hvordan vi kan bruke ny teknologi til å gjøre jordbruket mer effektivt og mer bærekraftig. Hvordan bør vi utnytte grovfôravlingene på en best måte og hvordan kan vi sørge for klimasmarte løsninger på hver enkelt gård? Og kan norsk landbruk sette en internasjonal standard for klimasmart matproduksjon? Konferansen avsluttes med at samarbeidspartner Rørosmeieriet deler ut Bærekraftprisen.

Biotown Fjellregionen er et av tre arrangementer under årets Biotown-konferanse.
Les mer om Innlandets grønne konferanseuke og de to øvrige arrangementene her:

Biotown Hamar 13.nov : One Health og Biotown Kongsvinger 14.nov: Skogen inn i fremtiden 

Her kan du laste ned pdf’er av foredragene fra Biotown FJELLREGIONEN

Program

Erling Aas-Eng er årets konferansier.

09.30 - 10.00
Registrering
Servering av kaffe og bakst
10.00 - 10.15
Innlandets rolle i norsk matproduksjon, klimasmart landbruk og bioøkonomi
Knut Storberget, fylkesmann Fylkesmannen i Innlandet
10.15 - 10.30
Hvordan skal NCE Heidner Biocluster bidra til fremtidens matproduksjon?
Kristiane Haug Berg, daglig leder NCE Heidner Biocluster/Klosser Innovasjon
10.30 - 11.10
Fôring av produksjonsdyr - hvordan utnytte grovfôravlingene best mulig?
Jon Kristian Sommerseth, rådgiver TINE rådgivning
11.10 - 11.50
Hvordan avl kan gi reduserte klimautslipp og en produksjon i tråd med krav fra forbrukerne
Sverre Bjørnstad, administrerende direktør GENO
11.50 - 12.50
LUNSJ
12.50 - 13.30
Hvordan ta i bruk ny teknologi og nye maskiner i et klimasmart og moderne fjellandbruk
Audun Korsæth, forskningssjef NIBIO Norsk institutt for bioøkonomi
13.30 - 13.55
Husdyras rolle i bærekraftig matproduksjon i Norge
Odd Magne Harstad, professor NMBU
13.55 - 14.25
Kan norsk landbruk sette en internasjonal standard for klimasmart matproduksjon og møte EAT-utfordringen?
Ola Hedstein, administrerende direktør Norsk Landbrukssamvirke
14.25 - 14.40
Diskusjon og oppsummering
ved konferansier Erling Aas-Eng
14.40 - 14.55
Utdeling av Bærekraftprisen
Trond Vilhelm Lund, meieribestyrer Rørosmeieriet
14.55 - 15.00
Avslutning og vel hjem
Jorunn Stubsjøen, seniorrådgiver Fylkesmannen i Innlandet, Ann Brudevoll, banksjef/landbruksansvarlig Østerdalen Sparebank1Østlandet, Mali Hagen Røe, daglig leder Klosser Innovasjon

Dato

07 nov 2019

Tid

09:30 - 15:00

Pris

Gratis
Søberg Gård

Sted

Søberg Gård
Nord-Østerdalsveien 5716, 2560 Alvdal
Kategori
Banksjef/landbruksansvarlig Østerdalen Ann Brudevoll (Sparebank1Østlandet), seniorrådgiver Jorunn Stubsjøen (Fylkesmannen Innlandet) og forretningsutvikler Cathrine Fodstad (Klosser Innovasjon).

Arrangør

Banksjef/landbruksansvarlig Østerdalen Ann Brudevoll (Sparebank1Østlandet), seniorrådgiver Jorunn Stubsjøen (Fylkesmannen Innlandet) og forretningsutvikler Cathrine Fodstad (Klosser Innovasjon).
Telefon
473 75 561
E-post
cathrine@klosser.no
© 2019 Klosser Innovasjon AS | Alle rettigheter forbeholdt | Levert i samarbeid med BITdesign.no